Pave Frans: få nu gang i den vedvarende energi

Pave Frans opfordrede i en “apostolsk formaning” på 7.000 ord klimabenægtere og tøvende politikere til at fremskynde verdens overgang til vedvarende energi. Hans tale, “Laudate Deum” (Pris Gud), understreger vigtigheden af at bekæmpe klimaændringer, før det er for sent.

I sin lidenskabelige bøn sagde pave Frans, at de ubestridelige menneskelige virkninger på klimaændringer såvel som de overbevisende videnskabelige beviser, der understøtter global opvarmning, ikke kan ignoreres. Han advarer om, at vores jord kan være på randen af en krise, som vi ikke har råd til at ignorere eller afvise.

Ekstreme vejrfænomener, som han beskrev som planetens “protestråb” siden udgivelsen af Laudato Si, inspirerede ham til at komponere Laudate Deum.

“På trods af bestræbelser på at benægte, skjule, dække over eller relativisere problemet, er tegnene på klimaændringer her og bliver mere synlige.” “Ingen kan benægte, at vi i de seneste år har set ekstreme vejrfænomener, hyppige perioder med usædvanlig varme, tørke og andre protester,” sagde pave Frans ifølge CNN.

Pave Frans frarådede at sætte for stor lid til kulstoffangstteknologier i sin tale. Selvom det var opmuntrende, erklærede han, at det ikke adresserede de underliggende menneskelige årsager til global opvarmning.

Læs mere her,