Indsatte træner jobbet virtuelt og får nemmere ved at få job når de kommer ud

Fængselsindsatte mennesker bekæmper brande, reparerer biler og arbejder på hospitaler – alt sammen i virtual reality (VR) – så de går ud af fængslet klar til en job.

“VR-træning er en af ​​måderne til at opbygge et retssystem, der prioriterer rehabilitering frem for straf,” siger teknologiindustrianalytiker Anshel Sag. “At tillade fængslede mennesker at forfølge et job og bruge deres tid på at finde ud af, hvilke slags industrier der passer bedst til dem, er en netto positiv effekt for samfundet og personen.”

Det er virksomheden Transfr der står bag. De blev grundlagt i 2017 og startede på gymnasier og community colleges, før de bragte VR-karrieretræning til dårligt stillede mennesker på en række steder: krisecentre for vold i hjemmet, psykiatriske klinikker, ungdomsfængsler, statslige fængselsinstitutioner – steder, hvor folk måske ikke har adgang til traditionel, personlig, praktisk opbygning af færdigheder. Teknologifirmaet har nu 30 partnerskaber i 18 stater.

Læs mere her.