Stjerne-safari åbner børns øjne i Kenyas landdistrikter

Med et teleskop og et oppusteligt planetarium udvider en driftig astronom i Kenya udsigten på mere end én måde.

Da hun voksede op, troede den kenyanske astronom Susan Murabana, at videnskab kun var for drenge. Nu viser hun børn, at videnskab er for alle – og bringer kosmos vidundere til stjernekiggere over hele Kenya.

Hun og hendes mand, fotografen Daniel Chu Owen, tager et teleskop og et oppusteligt planetarium med på deres månedlige rejser til landlige samfund, hvor de lærer op til 300 børn om stjernerne og planeterne. Turens indtægter finansierer Traveling Telescope , en social virksomhed Murabana grundlagt for at uddanne og inspirere unge mennesker om astronomi og videnskab generelt.

“Udfordringen er, at de fleste børn, især i Kenya, ikke har haft en chance for at se gennem et teleskop eller besøge et planetarium, og det forsøger vi at ændre på,” sagde Murabana. “Vi håber, at disse oplevelser kan udvide deres syn på verden og mulighederne ud over Kenya.”

Læs mere her.