Aarhus giver bæredygtigt byggeri en vigtig forlomme i sagsbehandlingskøen

Byggeriet er en klimaknast, der udleder rigtigt mange drivhusgasser. Derfor er det vigtigt, at det bliver nemmere at bygge mere bæredygtigt. Nu får grønt byggeri en lille, kommunal håndsrækning i landets næststørste by.

Et enigt byråd i Aarhus Kommune vil gøre det nemmere at bygge bæredygtige boliger i byen.Nu får borgere og bygherrer, der vil bygge klimavenligt, en hjælpende hånd. Byrådet har nemlig besluttet at lave et toårigt forsøg med at sætte ansøgninger om bæredygtigt byggeri forrest i køen, når kommunens embedsmænd skal lave sagsbehandling.

”Det vil godt og vel halvere sagsbehandlingstiden for ansøgninger om byggeri,” siger byrådsmedlem Bünyamin Simsek (V), der stillede forslaget sammen med Radikale Venstre i Aarhus.

Læs mere her