Markant nedgang af barnebrude i Indien

ndien er det land, hvor flest piger bliver giftet væk som børn. Men en vild udvikling er i gang, og Indien er således både kedelig rekordindehaver og markant mønsterbryder. 

En tredjedel af klodens barnebrude bor således i det folkerige, asiatiske land – og Indien kan således smykke sig med den trælse titel af “verdensmester” i barnebrude. Men selv om Indien er det land i verden, hvor der er flest barnebrude, er landet dog også en mønsterbryder:

Indien har gjort store fremskridt i retning mod at gøre børneægteskaber til fortid – faktisk de største fremskridt i hele Asien. Den udbredte tradition med børneægteskaber er nemlig – trods alt – blevet mindre almindelig. I 2001 blev næsten halvdelen af alle piger gift som børn, og dermed har landet mere end halveret problemets omfang siden dengang. Især i løbet af de seneste 15 år har den positive udvikling taget fart. En decideret lov fra 2006, som forbyder børneægteskaber, har hjulpet de positive ændringer på vej.

Læs mere her.

WhatsApp spiller en rolle i at begrænse børneægteskaber.