Når staten ikke vil så ….

Skattesystemet i USA begunstiger – i mindre omfang også i Danmark –  de der i forvejen har. Ikke meget tyder på det bliver ændret. Antallet af milliardærer har alene i USA rundet de 1000 og de fleste af dem er meget tilbageholdende med at bidrage til fællesskabet.

Men der er undtagelser.

Der er f.eks. Scott McKenzie, fraskilt fra Amazon-ejeren Jeff Bezos, som har sat sig for at lade de store summer fra bo-delingen komme samfundet til gode.

Ikke mindst det hårdt plagede offentlige skolevæsen får bidrag fra hende. For snesevis af pædagogiske administratorer føltes det som at vinde i lotteriet uden nogensinde at købe en lottoseddel: ud af det blå får de tilbud om donationer på flere millioner dollars uden bindinger. Pengene gør en forskel for skolerne, som skal kæmpe for at få bevillingerne fra det offentlige og kæmpe for at kunne bestemme hvad de skal bruges til.

Det er ikke kun en række offentlige skoler der får del i pengene.

343 organisationer i en række forskellige sektorer har inden for det seneste år modtaget donationer.

Læs også: Fordobling af Mckenzies donationer

Læs mere om det interessante oprør fra toppen her.