Kina er i fuld gang med at elektricificere skibstrafikken

Batteridrift på containerskibe i Kina er nu i gang. De sejler indlands på floden Yangtze, og anvender batteri-containere som udskiftes på ruten.

Michael Barnard, journalist på netmediet Illuminem skriver bl.a.: Og nu begynder det. 1.000 km regelmæssig containerskibsfart, fuldt elektrificeret. “De bruger en containeriseret batteritilgang med 36 udskiftelige containere som strømkilde. De vil bytte batterier langs ruten med batterierne genopladet på stationer langs ruten …

Opladning af containerbatterier i omladningshavne er min forventning på løsning for de fleste skibselektrificeringer. Hvert par år vil containerne have dobbelt så stor energitæthed i de næste par årtier. Containere på skibe vil blive delt med tog for at få dem gennem områder hvor det er for dyrt at elektrificere jernbaneområder. Al indlandsskibsfart og to tredjedele af nærskibsfarten vil efter min fremskrivning blive elektrificeret.

Læs mere her.