Gadelamperne kører på solceller og jævnstrøm

Nødvendigheden af ​​klimarobust infrastruktur bliver mere og mere tydelig. Solcelledrevne gadelygter er en sådan innovation, der lover enormt meget. Disse lys giver en stabil og uafhængig kilde til belysning ved at udnytte solens energi, selv under strømafbrydelser forårsaget af ekstreme vejrbegivenheder. 

Solcellegadelys er et økonomisk bevidst alternativ til standard nettilsluttede lys, især i nye boligområder. Installationsomkostningerne er stærkt reduceret, fordi omfattende ledninger ikke er påkrævet. Solcellelys fra Streetleaf kan installeres på 15 minutter, hvilket gør det til en strømlinet og effektiv proces. Ydermere bruger disse lys jævnstrøm (DC), hvilket eliminerer behovet for energikonvertering, men med et større lysoutput pr.energienhed. Selvom de i øjeblikket er velegnede til solrige områder, giver større batterier dem mulighed for at blive brugt i en række forskellige regioner – også Danmark.

Læs mere her.