Den britiske kirke dropper fossile investeringer

Klimaforkæmperes bønner er blevet besvaret, da Church of England (C of E) annoncerede, at den ville ophøre med at investere i fossile brændstoffer. 

Ærkebiskoppen af ​​Canterbury, Justin Welby – selv en tidligere finansdirektør i olieindustrien – sagde, at ændringen var en direkte reaktion på farerne for planeten af ​​klimakrisen.

“Det er vores pligt at beskytte Guds skaberværk, og energiselskaber har et særligt ansvar for at hjælpe os med at opnå den retfærdige overgang til den lavemissionsøkonomi, vi har brug for,” sagde han. 

C af E sagde også, at olie- og gasselskaber ikke havde gjort tilstrækkelige fremskridt i overgangen til vedvarende energi. 

Organet vil afhænde fra olie- og gasselskaber, herunder Shell, BP, Equinor og TotalEnergies, i sin bevillingsportefølje på £10,3 mia ($13 mia.). Det vil også afhænde en aktiepost på 1,35 mio. pund (1,7 mio. USD) i Shell i sin pensionsfond. 

“Efter flere års forsøg på at ændre disse virksomheder indefra, har Church of England tydeligvis mistet troen på Shell og andre oliegiganters evne til at forløse sig selv,” kommenterede Charlie Kronick, en oliefinansieringsrådgiver for Greenpeace UK.

Kilde: Positive News

Læs også om Mormonkirken der tager aktivt stilling for miljøet.