Han får indvandrerbørnene ud i naturen

Der sker noget godt med børn, når de får lov at komme i naturen og gå på opdagelse. Det er baggrunden for Naturfamilierne, der eksisterer i regi af Danmarks Naturfredningsforening.

I Høje-Taastrup har Allihsan Golcuk taget udfordringen på sig, og det er lykkedes ham – i samarbejde med foreningen VITA – i stigende grad at få familier ud i naturen. Ikke mindst er det lykkedes i forhold til børnefamilier af anden etnisk herkomst.

Om indsatsen siger han:

»Børn falder til ro, når de er i naturen. I hverdagen skal børn følge med i et højt tempo hele tiden, og det er en stressfaktor. I naturen er der mulighed for at stoppe op og sanse i det tempo, børnene selv har – nogle er hurtige, nogle vil gerne gå i detaljen med det hele. På den måde træner børnene deres evne til at koncentrere og fordybe sig. Jeg har oplevet børn, der er meget rastløse i skolen, men som bliver helt rolige, når de kommer ud i naturen. Man kan se på dem, at de trives i naturen. Børnene får også en større viden og et tilhørsforhold til naturen, som giver dem ejerskab og får dem til at passe bedre på den. Hvis man ikke kender naturen, kan man ikke elske den.« 

s mere her.