Før kostald – snart er det en havremælksfabrik

Det er iværksættere der skal vise vejen for dansk landbrug. Christian Christensen på Stevns er en af dem. Han er i gang med at omlægge produktionen på Gjorslev Gods hvor køerne er slagtet og hvor arealerne i stedet skal indrettes til den første danske fabrik med 80 medarbejdere, der producerer havremælk. Det skal ske på basis af dyrkning af havre på det samme gods. Havremælk-mærket ”Dryk” er allerede i produktion, men i dag er det i Sverige.

Han er med på at der er tale om en meget vanskelig omlægning af dansk landbrug, når vi skal have sat den plantebaserede produktion op i stor skala og dæmpe den animalske produktion.

”Hvordan skaber man noget nyt, der er lige så attraktivt for nutidens og fremtidens danske landmænd, som andelsbevægelsens omlægning fra korn til smør og bacon var for 150 år siden? Hvordan kan danske landmænd få andel i værditilvæksten, når havre bliver til havremælk? Og hvordan skaber man rum for, at landmænd tør tage risikoen og satse på alt det nye?

Han mener at det skal smage af en ny og moderne andelsbevægelse og er allerede i gang hvor en række andre landmænd investerer i plantemælk-fabrikken.

Læs eller lyt her.