De giver et protein-alternativ til Sydøstasiens stigende kødforbrug

Efterspørgslen efter kød i Asien steg med 63 % mellem 2000 og 2019, da den gennemsnitlige indkomst er steget. 

Ved at lette et skift til alternative proteiner og arbejde med en række aktører fra landmænd til fødevareteknologi til politiske beslutningstagere, kan en holistisk tilgang bidrage til at skabe den systematiske ændring, der kræves for at opnå overkommeligt, nærende, bæredygtigt protein til alle.

Det siger de i Protein Challenge, som er blevet indstillet til den prestigefyldte Food Planet Prize der gives den 9. juni.

”Vi er nødt til at opskalere plantebaserede kostvaner og reducere produktionen og forbruget af animalsk protein markant af årsager som dets kulstofaftryk, dyreetik og antibiotikaresistens,” forklarer Madhumitha Ardhanari fra Forum for Fremtiden, som leder initiativet

De genskaber et fødevaresystem, der producerer proteiner på en socialt retfærdig og bæredygtig måde: Et, der hjælper med at genoprette økosystemer, respekterer menneskerettighederne og er modstandsdygtigt over for økonomiske og klimaforstyrrelser. Rygraden i Protein Challenge ligger i at samle og fremme ‘Protein Visionaries’ – interessenter, der deler et lignende mål om, hvordan regionens fremtidige fødevaresystem kunne se ud.

Læs mere her.