Markant flere kvinder i erhvervsbestyrelser i England

For første gang er andelen af ​​kvinder i bestyrelsesroller hos børsnoterede britiske firmaer steget over 40 procent, afslørede en rapport offentliggjort i denne uge.

De 350 største virksomheder fik sat en 2025-deadline for at nå målet på 40 procent, som de nåede tre år før. For godt et årti siden havde 152 af de 350 børsnoterede virksomheder slet ingen kvinder i bestyrelsen. 

Fremskridtene har dog ikke været jævne. Kvinder har i øjeblikket kun 33,5 procent af lederrollerne under bestyrelsesniveau.

“At nå målet på 40 procent for kvinder i bestyrelser tidligt er grund til at fejre,” hedder det i rapporten. ”Det viser også, at der er mulighed for flere fremskridt. Den kraftfulde kombination af klare mål og effektiv politik har gjort det muligt for virksomheder at demonstrere deres engagement i positive forandringer og høste frugterne af en mangfoldig arbejdsstyrke.”

Iøvrigt er omkring 150.000 virksomheder blev skabt af kvindelige iværksættere i 2022. Det er mere end dobbelt så mange som i 2018. Kvinde-ledede virksomheder repræsenterer nu en femtedel af alle britiske virksomheder, med 16 procent i 2018.

Kilde: Positive News