Tyrkiet har et omfattende program for zero-waste

Siden 2017 har Tyrkiet – under ledelse af landets førstedame Emine Erdogan – gennemført et ganske omfattende Zero-Waste program. Dets hovedmål er at overvåge affald under principper for bæredygtig udvikling for i sidste ende at reducere forureningen og styrke genbruget. 

Ifølge ministeriets data har projektet siden dets start været meget succesfuld, herunder at bremse udledning af 3,9 millioner tons drivhusgasemissioner. Med hensyn til energi er der sparet mere end 530 millioner kilowatt-timer energi (for perspektiv er det omkring et helt års energiforbrug fra næsten 200.000 familier) sammen med 572 millioner kubikmeter vand (svarende til 2 mio. husholdningernes vandforbrug i et år). Dette hjælper ikke kun miljøet, det har også sparet landets økonomi for milliarder af dollars.

Udover fokus på at bevare miljøet og sætte skub i økonomien også fokuseret sin indsats på at øge bevidstheden om klimakrisen blandt landets befolkning. Indtil videre har 16 millioner borgere modtaget undervisning om fordelene ved nul-affaldspraksis. 

Læs mere her.