Så fik Sparkær sit trinbræt

Landsbyen Sparkær mellem Viborg og Skive har 600 indbyggere. De er et godt eksempel på, at når man dedikeret står sammen kan indsatsen krones med held. I tre år har en gruppe aktive borgere i byen kæmpet for at få et togstop i byen, og nu er det der. Torsdag den 8. december kunne de række hænderne i vejen og byde det første tog velkommen.

Det betyder meget for et lokalsamfund at der er en kollektiv tog-forbindelse. F.eks. i forhold til at børnene og de unge selv kan komme i skole uden at forældrene skal køre dem. Rejsetiden mellem landsbyen og Viborg går ned fra 35 minutter med bus til 8 minutter med tog.

Læs her mere om alt det landsbyen måtte igennem, før indsatsen kunne krones med held.

Også i Apholmen ved Frederikshavn kæmper lokale ildsjæle for at få et trinbræt. Her må de kæmpe med et konsulentfirma, der laver en uforståelig rapport, der gør projektet ulogisk dyrt. Se mere her.