Musik styrker helbredet og altruisme

Musik – og ikke mindst live-musik – styrker helbredet, men hvorfor og hvordan? Det har lektor i musik ved Columbia Universitet, Mariusz Kozak, en forklaring på:

Livemusik giver os mulighed for at opleve det, filosoffen Alfred Schütz kaldte en ” gensidig tuning-in “. Dette udtryk refererer til det fænomen, hvor vi oplever tidens gang og følelser sammen med andre. Dette er en del af grunden til, at mennesker har brug for social interaktion for at trives. Når vi deltager i en koncert, oplever vi tonen i musikken – hurtig, langsom, glad, trist – med andre omkring os. Dette skaber en følelse af intimitet med mængden omkring os. Det er også grunden til, at forskning viser , at babyer, der hoppes i takt til musik med en voksen, udviser mere altruisme over for denne person.

Læs mere her om de tankevækkende iagttagelser.