I 2023 kan ”Specialisterne” fejre 20 års succes

Når man er autist har man særlige evner i retning af at kunne fokusere og fastholde detaljer. Evner som kan bruges en række steder. Det er udgangspunktet i Specialisterne som næste år vil kunne fejre at det er 20 år siden stifteren Torkil Sonne stiftede virksomheden. Det skete i forlængelse af at hans søns autismediagnose blev opmærksom på autistiske menneskers manglende muligheder på arbejdsmarkedet.

Der er sket meget siden da hvor Specialisterne, der har dansk hovedsæde i Ballerup og samarbejder med 35 partnere i 13 lande verden over.

Specialisterne går på to ben: Det ene er Specialisterne Solutions, et konsulent- og rekrutteringshus, der også har et Management Program, der formidler neurodivergente* talenter til virksomheder. Samtidig fungerer Specialisterne Solutions som en forandringsagent, der baner vejen for neurodiversitet i danske virksomheder.

Det andet ben i Specialisterne er en række særligt målrettede tilbud til neurodivergente borgere og deres pårørende.

Læs mere her.

* Neurodivergent er et ikke-medicinsk udtryk, der beskriver mennesker, hvis hjerne udvikler sig eller fungerer anderledes af en eller anden grund. Det betyder, at personen har andre styrker og kampe end mennesker, hvis hjerner udvikler sig eller fungerer mere typisk.