Regenerativt havbrug fik lokalsamfundet til at blomstre

På den ene side af Shinnecock Hills på Long Island i USA, “har du en milliardærrække, hvor nogle af de rigeste mennesker i Amerika har hjem,” fortæller Troge – en af de oprindelige folk der har været der altid. “Så, på den anden side, har du Shinnecock-territoriet, hvor  60 procent  af os lever i fuldstændig fattigdom.”

Havet der før har leveret i overflod er i dag total dødt: hurtig udvikling, forurening og opvarmning af vand har  ført til tab i fisk, skaldyr og planter, der engang var centrale i Shinnecock-kulturen.

Troge og fem andre kvinder fra hendes samfund dannede Shinnecock Kelp Farm, den første indfødte drevne tang-farm af sin art på østkysten.

Greenwaves model “passede så tæt sammen med vores færdigheder, vores ekspertise, vores traditionelle økologiske viden,” fortæller Troge. Shinnecock praktiserede regenerativ havbrug længe før udtrykket eksisterede; de dyrkede kammuslinger, bløddyr, østers og muslinger – alle naturlige vandrensere – sammen med tang.

Læs mere her.