Markant klimafordel at køer er på græs frem for i stald

Bøvser og prutter fra køer udgør en stor del, af fødevareproduktionens klimaudledning af skadelige gasser. I Holland har en gruppe forskere undersøgt, hvor stor forskellen er på udledning fra køer på græs og køer på stald. Og resultatet er opsigtsvækkende.

”Resultaterne fra Holland peger på, at køer på græs udleder op mod 30 procent mindre metan end køer på stald. Det giver et helt nyt perspektiv på arbejdet med en mere bæredygtig fødevareproduktion, som tager hensyn til både dyr, klima og natur. Dyrevelfærd er en del af sidste års politiske aftale om grøn omstilling af dansk landbrug, og set i det lys er det jo slående, at flere køer på græs kan bidrage til en markant reduktion af klimaudledning, og samtidig give bedre dyrevelfærd. Det er win-win,” siger Sophie Hastrup Christensen, landbrugspolitisk chefkonsulent med ansvar for kvæg i Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere her