Klimaet vinder på renovering og transformation fremfor nedrivning

Mange millioner kvadratmeter bygningsmasse bliver hvert år revet ned og går til spilde. Men bevarelse, renovering og bedre udnyttelse af den eksisterende bygningsmasse er mindre klimabelastende end nybyggeri. Det viser en ny undersøgelse, som Rådet for Grøn Omstilling og Rambøll står bag. Derfor bør byggeriets aktører i højere grad udbrede viden og erfaring om, hvordan transformation og renovering kan gribes an.

Rådet for Grøn Omstilling har set på, hvad renoveringer og transformationer af den eksisterende bygningsmasse kan betyde for klimabelastningen, og hvad udfordringerne samt løsningerne er. De har undersøgt otte renoveringer, som transformerer eksisterende bygninger til nye formål. De rummer både etageboliger, industribygninger og et gammelt kloster.

Læs mere her og se den lille film