Robot klarer ukrudt og sparer giftsprøjte

Den økologiske landbrugsrobot bruger kunstig intelligens og kan gøre sprøjtegift og manuel lugning unødvendig.

Hvis der er et problem, landbruget altid har haft, må det være ukrudt på marken.

I dag sprøjter mange landmænd med gift på trods af, at det skader insekter og siver ned i grundvandet. Ønsker man ikke det, så skal der luges manuelt – et job, der kan være svært at finde arbejdskraft til.

Men landbrugsrobotten LaserWeeder kræver hverken løn eller forurener miljøet.

Med 30 CO2-lasere kan den dræbe 200.000 ukrudtsplanter i timen uden at skade omgivelserne. Robotten kan spændes bag en traktor og er certificeret økologisk, og så sparer den 80 procent af omkostningerne for ukrudtsbekæmpelse, siger firmaet bag, Carbon Robotics, i en pressemeddelelse.

Læs mere her.