Hun solgte virksomheden til medarbejderne og brugte pengene på at skabe lokale regnskovsjob

I 2005 var Mandy Cabot, grundlægger af Dansko skofirma, på nippet til at sælge virksomheden til Timberland for 100 millioner dollars, men hun droppede det i sidste øjeblik. Hun forvandlede senere virksomheden til en B Corporation og solgte virksomheden til dens ansatte gennem en medarbejderaktieejerskabsplan. Men det var kun begyndelsen.

Sammen med hendes mand Peter Kjellerup omsatte de pengene fra salget i at købe en regnskov – for næsen af en ejendomsspekulant. Regnskovsejendommen var på 27.500 acres, grænsende op til tre fredede områder, inklusive et jaguarreservat. De begyndte at gendyrke de 10% af jorden, der tidligere var dyrket, ved at bruge permakultur og regenerativt landbrug. Meget af resten af ​​jorden forvandlede de til det nye Silk Grass Wildlife Preserve – en nonprofitorganisation, der i dag ejer 30 % af gården og fabrikken, og en dag vil eje det hele.

Cabots mål er at gøre regnskovsejendommen rentabel nok til at opretholde fredningen i al evighed. Bestyrelserne i reservatet og virksomheden vil blive kontrolleret af belizeanere, og Cabot insisterer på, at flertallet er kvinder. Tilsammen kan denne symbiose opretholde omkring 200 godt betalte job.

Hendes virksomhed er blot et af flere eksempler på bæredygtigheden i filantropi.

Læs mere her.