Flere europæiske lande fører an i kampen for genbrugelige emballager

Flere europæiske lande er langt fremme med at styrke adfærdsændringer væk fra engangskulturen. Det handler blandt andet om: 1) lovkrav om at tilbyde genbrugelige emballager til take-away mad og drikke (Tyskland, Holland, Sverige), 2) afgifter på to-go kaffekopper og take-away beholdere, der pålægges i købsøjeblikket og skal gøre de genpåfyldelige løsninger mere attraktive (Irland, Holland) og 3) forbud mod at anvende engangservice, når mad og drikke indtages på stedet i caféer og fastfoodrestauranter (sit-in) (Frankrig, Holland). I Frankrig etablerer man ligeledes en udviklingsfond finansieret af emballageproducenterne, som en del af deres lovgivning for udvidet producentansvar, der skal understøtte opbygning af genbrugsinfrastruktur, som fx pantsystemer mens man samtidig forbyder plastindpakning om frugt og grønt, plastbeholdere i skolekantiner samt krav om ”refill-stationer” i større supermarkeder.

I Danmark venter man på EU-krav.

Læs mere her.