At løse klima- og biodiversitetskrise kræver indfødt viden

Det er først når vi inddrager den viden som de oprindelige folk har vi kan få rettet op på naturens ubalancer. Det konstaterede man f.eks. ved Clear Lake, der er  Nordamerikas ældste (og Californiens største) naturlige ferskvandssø.

Efter at søen gennem mange år havde lidt p.g.a. invasive fiskearter, kviksølvsforurening mv. kom der gang i den lokale involvering. Ændringerne skete da stammeeksperter begyndte at  overvåge vandet ,  dele deres resultater og  slutte sig til retssager  for at beskytte hjemmehørende arter i søen. 

Læs også om hvordan den verdensberømte svenske botaniker Carl Linnë, der er kendt for sin artsbestemmelser, i virkeligheden gjorde brug af indfødt viden fra den indonesisk-malaysiske øgruppe dokumenteret af opdagelsesrejsende fra det 16. og 17. århundrede.

Læs mere her.