Planterne og de indsatte vokser

Det er ret begrænset hvad man får af frilugtsliv, når man er i fængsel. Det har otte amerikanske fængsler gjort noget ved.

Hundredvis af fanger på tværs af otte stater, herunder Californien, Oregon og Nevada, er ved at genplante bl.a. sagebrush, en truet keystone-plante, der spiller en afgørende rolle i USA’s økosystemer. 

Det er Institute for Applied Ecology , en nonprofitorganisation, der har stået bag initiativet siden 2014. Arbejdet i fængslerne hjælper til med at genplante i områder, der er mærket af skovbrande.

Ud over at arbejdet med de truede planter er godt for naturen og klimaet er det også godt for de indsatte. Som en af dem siger: “Vi kommer normalt ikke meget udenfor, så at arbejde med planter, få hænderne snavsede er en rigtig god oplevelse. Jeg har altid været til friluftsliv, botanik og jagt.”

Læs mere her.

Skriv en kommentar