De oprindeliges skove høster mest CO2

Nogle skove binder kulstof bedre end andre. En ny undersøgelse fra World Resources Institute og Climate Focus viser at indfødte skove binder dobbelt så meget som dem, der ejes af stater og private parter. 

Undersøgelsen så på data fra Global Forest Watch og Landmark of Indigenous-hold skove i Peru, Colombia, Brasilien og Mexico. Disse landes skove er blandt de mest biodiverse i verden, og de er hjemsted for et spektrum af liv, ikke kun planter, men også dyr og insekter. 

Undersøgelsen undersøgte mængden af ​​kuldioxid frigivet og fanget af skove i oprindelige beboelser sammenlignet med andre skove. Den viste at den oprindelige skov i gennemsnit fangede dobbelt så meget som de andre. Den mest drastiske sammenligning var i Brasilien, hvor ikke-oprindelige landområder udleder omkring 10 tons kuldioxid pr. hektar, mens indfødte områder absorberer omkring 30 tons pr. hektar. 

Forskere opdagede også, at 92 procent af disse oprindelige lande var netdræn, hvilket betyder, at de absorberer langt mere kulstof, end de udleder. 

Læs mere her.