Letbane får folk ud af bilerne

Tal for de første uger med betaling viser, at Odense Letbane havde cirka 173.000 passagerer i perioden fra 6. juni og måneden ud. Det svarer til cirka 2,5 gange så mange passagerer, som bybusserne i det seneste sammenlignelige år (2019) havde på de strækninger, hvor letbanen i dag kører. 

Odense Letbane’s administrerende direktør, Dan Ravn, forklarer, at passagertallene ses i et bredere perspektiv.

– Det er en godkendt start. Letbanen har fra dag ét flyttet væsentligt flere rejsende over i den kollektive trafik, og vi ser eksempler på nye grupper, som tidligere nok havde valgt bilen. Det er rigtigt positivt, siger han og peger på, at FynBus siden letbanens start har udstedt op mod 6.500 nye rejsekort.

– Det er langt flere end forventet. Også dét er et udtryk for, at der er en bevægelse i gang, fremfører Dan Ravn og fortsætter:

– Et andet væsentligt målepunkt for os er pålideligheden. Selv om vi havde en vanskelig start med en del driftsforstyrrelser, så fik vi alligevel afviklet 97 procent af alle planlagte kørsler den første måned – og 88 procent af togene kørte til tiden. Det er vi meget tilfredse med, selv om vi også vedgår, at en del passagerer havde ærligere oplevelser i perioden.

Læs mere her.