700 mio mindre CO2 hvis alle gør som Holland

 .

Forskere fra Syddansk Universitet har lavt en interessant undersøgelse. Undersøgelsen så på de cykelelskende hollændere og kvantificerede, hvor meget de globale kulstofemissioner ville falde, hvis alle hoppede på deres cykel så meget som de gør i Holland for at komme fra punkt A til punkt B. 

Hollændere cykler i gennemsnit 2,6 kilometer om dagen. Hvis dette blev praktiseret på verdensplan, tyder undersøgelsen på, at den årlige globale kulstofemission ville falde med 686 millioner tons pr. år. Vi gentager: det er næsten 700 millioner tons!

Læs mere her.

En kommentar til “700 mio mindre CO2 hvis alle gør som Holland”

  1. Men mange i Danmark pendler over større afstande end normal eller rimelig cykel-afstand.
    Og derfor må vi håbe, at flere kombinerer kollektiv transport og cykel for at nå helt frem til arbejdspladsen – og iøvrigt vælger cykel fremfor bil til korte afstande, f.eks. indkøb og en tur til bageren😀

Der er lukket for kommentarer.