Konfiskerede mafia-ejendomme bliver til flygtningeboliger

I den lille by Rescaldina, Italien, finder ukrainske flygtninge , der flygter fra den russiske invasion, et sikkert tilflugtssted i uventede boliger: hjemmene til Italiens ‘Ndrangheta, en af ​​de mest magtfulde mafia-lignende organisationer i landet.

Ifølge byens borgmester, Gilles Andrè Ielo, blev beslutningen om at bruge det store antal aktiver, som regeringen har beslaglagt fra Italiens kriminelle organisationer som hjem for flygtningefamilier , taget af indenrigsministeriet. I øjeblikket administrerer Styrelsen for Administration af aktiver konfiskeret fra organiseret kriminalitet i alt cirka 40.000 ejendomme.

Tetiana, en kvinde, der er flygtet fra Ukraine fra Bucha med sine børn, var den første til at bo i et af ‘Ndranghetas tidligere huse i Rescaldina.

Da borgmester Ielo husker at have hentet Tetiana og hendes familie for første gang, bliver han følelsesladet. “Det faktum, at de ikke var i et modtagelsescenter med for mange mennesker, men derimod i et ordentligt hus, fik dem til at føle sig meget roligere,” siger Ielo.

At bruge disse aktiver til socialt gode er ikke kun en måde at hjælpe dem i nød på, men det “sender et meget stærkt budskab ud til organiserede kriminelle,” siger Bruno Corda, direktøren for det nationale agentur for administration af aktiver, der er konfiskeret fra organiseret kriminalitet.

Læs mere her.