Hvad gør man med en invasiv fisk som ikke er til at spise – man laver den til læder

Hvad gør man med en invasiv fiskeart der ikke er til at spise og som ikke har nogen naturlige fjender ? Det drejer sig om løvefisk, der fortærer havlivet langs koralrev fra Florida til Det Caribiske Hav. Et invasivt rovdyr, de er en stor hindring for at redde truede rev. Der er ikke noget marked for løvefisk, så fiskerne har ikke incitament til at jage dem. Nu giver et projekt kendt som Inversa det incitament ved at tilbyde en “100 procent catch-to-cash”-garanti for løvefisk. De kan nemlig bruges til at lave læder.

Fiskehuderne tørres og garves og sælges derefter til tøj- og beklædningsvirksomheder for at blive omdannet til bælter, tegnebøger og håndtasker. Fordi fibrene i fiskeskind løber på tværs, er det faktisk stærkere end traditionelt læder. 

“Vi styrker virkelig forbrugeren og mode ved at gøre noget for planeten – så giver vi dykkersamfundene i fiskerikooperativerne i hele Caribien mulighed for at gøre noget for sig selv,” sagde Inversas administrerende direktør.

Læs mere her.