I Egedal “dræber” de mange overflødige regler

Antallet af regler og procedurer i Egedal Kommune havde vokset sig svulmende stort. “Det var utroligt svært at være leder og medarbejder med så mange rammer og regler og papirer rundt om én,” siger kommunaldirektør Christine Brochdorf  og så gjorde hun noget  radikalt. Hun nedsatte et udvalg til likvidering af regler. Alle rammer og regler, der ikke var absolut nødvendige, skulle dræbes.

Første skridt var at printe “hele skidtet ud”, som hun siger. Det var en enorm bunke papir. “Vi kiggede på alle dokumenterne og sagde til hinanden: Er det sådan, vi har lyst til at arbejde? At gå rundt som snørede skinker, fordi der er så mange regler omkring os?”

Næste skridt var at undersøge hver eneste regel og ramme. De fandt regler for, hvornår en ansat måtte få fri til en begravelse. Hvordan man skulle bære sit id-kort. Hvornår man måtte holde jubilæum. Det blev ved og ved.

Alt sammen var regler, embedsfolk i kommunen selv havde lavet – de kom ikke fra Christiansborg. “Vi er ikke bedre end politikerne. Vi lider alle af den samme skavank,” siger Christine Brochdorf. “Hvis man har en dårlig oplevelse med noget, så kommer man til at lave en regel for at forhindre det næste gang. Men reglen er skabt ud fra laveste fællesnævner. For 99,9 procent af gangene kan folk godt finde ud af at opføre sig ordentligt uden den nye regel.”

Nu begyndte det hårde arbejde. I et år gennemgik likvideringsudvalget reglerne og undersøgte – sammen med dem, reglen involverede – om de gav mening. Det var svært, men resultatet var opsigtsvækkende. Det viste sig, at man kunne mere end halvere antallet af sider med personalemæssige rammer og regler. Hele 62 procent kunne fjernes. En vild bedrift, der har skabt opmærksomhed rundtom i landet.

“Vores mål er sådan set bare at erstatte regelstyring med sund fornuft,” siger Christine Brochdorf.

Læs mere om hvad andre kan lære af Egedal

Skriv en kommentar