Børn fra lavindkomst-områder kom i velhaverskolerne og det havde positive effekter

Transport af dårligt stillede elever til førsteklasses folkeskoler har ført til højere karakterer, lavere frafaldsprocenter og bedre integration.

Det viser erfaringen fra Bellefontaine, en fattig forstad til den franske by Toulouse.

 Inden busordningen begyndte, var frafaldet for studerende for 15-årige næsten 50 procent. Den sats er nu faldet til under seks procent, og karaktererne er steget med næsten 15 procent i gennemsnit. 

Omkring 94 procent af de oprindelige elever er blevet på samme skole, hvilket beroliger frygten for, at ordningen ville få rigere familier til at flytte deres børn ind i den private sektor.

En afgørende læring fra ordningen har været behovet for omfattende dialog mellem alle involverede parter. Hele 80 møder, herunder 50 offentlige møder, blev afholdt, før busprojektet blev lanceret, hvilket hjalp med at imødekomme bekymringerne hos dem, der udtrykte modstand mod projektet. 

Projektet er kommet for at blive. Allerede i år er to nye skoler blevet bygget væk fra kareerne i mere privilegerede dele af Toulouse for at sikre permanent social sammenblanding i klasseværelserne og fremme et mere mangfoldigt personale. 

Opmuntret af resultaterne undersøger flere andre byer og byer i hele Frankrig nu måder at lancere deres egne businitiativer på.

Læs mere her.

En kommentar til “Børn fra lavindkomst-områder kom i velhaverskolerne og det havde positive effekter”

  1. Det er jo en parallel til den reform som den socialdemokratiske regering foreslog, og som blev skudt ned at de borgerlige som rendyrket sovjetkommunisme. Det kunne faktisk have haft en positiv effekt, men de blå tænkte åbenbart taktisk i stedet for praktisk.
    Vi må konkludere, at blå blok ønsker at opretholde ghettoskoler, selvom de siger noget andet.

Der er lukket for kommentarer.