Skolen fik en ny opgave – huse hjemløse børn og forældre

Er det en skoles opgave at tage hånd om familier der er hjemløse? De fleste siger nej, men ikke Buena Vista Horace Mann K-8 Community School (BVHM) i Californien. De er så vidt vides –  den første moderne offentlige grundskole, der har været vært for en langtidsholdbar overnatning for hjemløse familier.

De mødte selvfølgelig også protester da de åbnede op for at deres gymnastiksal om aftenen og natten blev omdannet til bolig for hjemløse forældre og børn.

De kunne jo konstatere at når børn ikke havde et fast sted at sove, så dukkede de ikke op klar til at lære. Deres hjerne er ikke afslappet. De er ikke i indlæringstilstand. De er i overlevelsestilstand – i flugt- eller kamptilstand.

Læs her mere om når uddannelse at den kommende generation får lov at trumfe alt

En kommentar til “Skolen fik en ny opgave – huse hjemløse børn og forældre”

Der er lukket for kommentarer.