Indiske kvinder bygger et alternativ til giftig maskulinitet

En voksende bevægelse af kvindeledede panchayats (Traditionelle panchayats er forsamlinger af mandlige ældste) dukker op over det nordlige Indien for at udfordre de giftige aspekter af den traditionelle panchayat-model og genopfinde den som en kraft for progressiv forandring.

Det var en begivenhed for livet for indbyggerne i Mandkola, en landsby med en befolkning på 10.000 i den nordindiske delstat Haryana. I begyndelsen af ​​marts 2022 satte et par hundrede kvinder og unge piger deres daglige gøremål til side for at marchere til en nærliggende statsskole med to fælles mål: empowerment og retfærdighed.

Da alle kom sammen, rejste sig en ældre kvinde i en knaldrød saree spontant for at tale til mængden. “Vi er samlet her for at kickstarte Mandkolas første panchayat for kvinder,” sagde hun. “Med dette markerer vi begyndelsen på en ny bevægelse i vores landsby.” Læs mere her.