Genbrug løfter en flygtningelejr

I Algeriet hjælper et komplet genbrugsanlæg – leveret i en forsendelsescontainer – flygtninge med at tjene til livets ophold og samtidig reducere affald.

I flygtningelejre strømmer forsyningerne ind, og affaldet opbygges. Bortskaffelse af dette affald er ofte vanskeligt, og genbrug er normalt ikke muligt. I flygtningelejre på Algeriets vestlige grænse giver et nyt system til bæredygtig behandling af plastikaffald imidlertid lejrens beboere en økonomisk aktivitet til at støtte dem.

Det sker på initiativ af Precious Plastic, en hollandsk startup, der arbejder gennem FN’s flygtningeagentur. De sørger for at systemet til flygtningelejrene pakket i en fragtcontainer, klar til at komme igang. Det omfatter maskiner til at makulere, vaske og tørre plastik, og til at smelte det eller presse det til store, flade plader, der kan samles til møbler. 

Nogle af disse materialer sælges derefter til NGO’er, der betjener selve flygtningelejren, og som bearbejder plasten til skoleborde, bænke, stole og serveringssæt til te. Desuden betaler FN lejrens beboere for at arbejde på genbrugsstationen i et år; derefter bliver de medejere af den.

Læs mere her.