De vil hente energien fra jordens indre

Geotermisk energi er den energi vi kan hente fra jordens indre, og der er nok at tage af:  0,1% af den geotermiske energi, der findes i undergrunden, kan ifølge forskerne forsyne menneskeheden med energi nok til at holde sig kørende i ca. 20 millioner år.

Adskillige startups arbejder således robotarme, der kan bore så dybt som 20 km ned i undergrunden for at udvinde denne guldgrube af energi stort set hvor som helst på Jorden. 

Teknologien er oprindeligt udviklet til at superopvarme plasma i fusionsreaktorer – og den gør det muligt at bore steder, der indtil videre har været totalt utilnærmelige for traditionelle bor.

En af dem der er længst fremme er virksomheden Quaise. De vil genanvende eksisterende infrastruktur, som fx nedlagte kulkraftværker og har forventning om at de kan sætte produktionen i gang allerede i 2026.

N anden spændende startup er Petra, der med deres robotarm Swifty også agter at bore igennem hidtil utilgængelig geologi – og samtidigt sænke prisen på konventionelle boringer med 30-90%. Selskabet stammer fra San Fransisco, og holdet består af 75% kvinder.

Kilde: ActualNews