Chiles præsident flytter ind i et fattigkvarter

Et lands statsoverhoved kan virke langt væk fra der hvor det sker. Afstanden har en håndgribelig og synlig effekt på almindelige borgeres liv. For de fleste af os kan de gradvise fremskridt med politiske ændringer virke usynlige, og vi kan opleve stor afstand mellem vores liv og vores lederes lovgivningsmæssige handlinger. 

Det er ikke tilfældet i Chile , hvor den nyvalgte præsident Gabriel Boric har flyttet sin officielle bolig til Santiagos fattigere Yungay-kvarter. Netop at gøre en indsats forat begrænse uligheden var en vigtig del af hans valgkampagne. Siden han flyttede til Yungay, har Borics tilstedeværelse haft en bemærkelsesværdig effekt på kvarteret. Virksomhedsejere, der plejede at se vold og narkohandel foregå foran deres bygninger, rapporterer nu om øget økonomisk aktivitet. 

Der er ikke en decideret præsidentbolig i Chile, men alle tidligere præsidenter har altid boet i rigmandskvarterne.

Læs mere her.

Læs også om hvordan lovene bliver mere grønne i Chile.