Brændt regnskov i fuld gang med at blive genetableret

Alt håb var slukket, da ilden brændte i verdens største tropiske tørskov i sensommeren 2019. I dag er skoven ved at komme sig med lidt hjælp fra mennesker og dyr.

Chiquitano-skoven i Bolivia stod i flammer i 2019. Over tre millioner hektar brændte, hvilket svarer til mere end halvdelen af hele Danmarks areal. Nu er røgen lettet, men kampen for at genoprette skoven er ikke slut. Miljøorganisationen Verdens Skove er taget til Chiquitano-skoven i Monte Verde-territoriet, der ligger i det østlige Bolivia, for at hjælpe lokale med genskovning. Alene i det område brændte over 200.000 hektar. Den danske miljøorganisation Verdens Skove og de lokale har indtil videre genskovet 1.183 hektar, og planen er at nå op på 6.000 hektar i løbet af tre år.

Læs mere her.