“Håb burde være et nyhedskriterie”

”Det har overrasket mig, at de mest læste, lyttede og anbefalede historier, jeg har lavet, typisk har handlet om løsninger – eller som minimum haft et vigtigt element af håb.”, sådan siger Hakan Mosbech, der er en af stifterne af netmediet Zetland.

Som han også siger: ”For jeg har opdaget, at så fortæller man kun om et snævert udsnit af virkeligheden. Skriver vi som journalister kun om det, der går galt, giver vi et skævt billede af verden. For mange ting går også den rigtige vej. Og mange mennesker kæmper for at løse problemerne.

En undersøgelse fra Holland har vist, at der bliver færre og færre flystyrt. Men medierne skrev i samme periode mere og mere om flystyrt. Den negative bias i medierne kan skabe et overdrevent formørket syn på virkeligheden, som får os til at trække os, blive vrede eller fokusere på ikke-problemer eller småproblemer – i stedet for de store problemer.”

Læs eller lyt til hans tankevækkende betragtninger, hvor han kommer med seks  erkendelser og fejl høstet gennem de seks år, han har været med.