Bytræer opfanger mere CO2 end hidtil antaget

Træer i byerne har mange kvaliteter. Byens træer og grønne områder i byerne regulerer temperaturen , forbedrer mental sundhed og reducerer ensomhed for bybefolkningen, renser luften og reducerer endda kriminalitet .   

Nu har en forskergruppe fra Boston University offentliggjort i Nature Communications en undersøgelser der viser at bytræer faktisk kan få en særlig fordel ved at bo og vokse i en by. 

Boston University-teamet så på mere end 48.000 skovarealer i det nordøstlige USA. Her undersøgte de træer i både inde i skoven og i skovbryn, og sammenlignede deres væksthastigheder. Hvad de fandt var, at træer i skovbryn faktisk vokser næsten dobbelt så hurtigt som træer i skovinteriør. 

“Det er sandsynligvis, fordi træerne på kanten ikke har konkurrence med indendørs skov, så de får mere lys,” siger Luca Morreale, en ph.d.-kandidat, der arbejder i undersøgelsen. 

Hvad dette betyder er, at bytræer, der kan sammenlignes med skovbrynstræer, absorberer lidt mere kuldioxid, de vokser hurtigere, men ikke i særlig betydelige niveauer. Det væsentlige var at de frigav mindre kulstof fra deres jord.   Læs mere her.