Vi kan forebygge pandemier ved at værne om naturen

På et tidspunkt hvor pandemien stadig hærger i det meste af verden er spørgsmålet  hvordan kan vi forhindre eller i det mindste begrænse risikoen for fremtidige pandemier? Ifølge en analyse offentliggjort i Science Advances kunne beskyttelse af dyreliv være den bedste vej til pandemiforebyggelse. 

Katalysatoren bag Covid-19 var en zoonotisk sygdom (en sygdom, der overføres fra dyreliv til mennesker), men mennesker har lidt af zoonotiske sygdomme allerede før pandemien. Faktisk dør i gennemsnit 3 millioner mennesker årligt på grund af zoonotiske sygdomme. 

Analysen konkluderer at  hvis vi standser ødelæggelsen af ​​natur og dyreliv der giver flere muligheder for kontakt mellem mennesker og dyr, så vil det i høj grad mindske risikoen for at antænde endnu en pandemi, der ligner den, vi stadig arbejder igennem.

Plus, det ville spare hele verden penge, eftersom stop for naturødelæggelse kun ville koste os 20 milliarder dollars om året. Det kan lyde som et stort tal, men som faktisk kun er 10 procent af den økonomiske skade, vi lider af at håndtere Covid-19 og andre zoonotiske sygdomme som ebola, zika og udbrud af fugleinfluenza.

Læs mere her.