Motion er så godt, at det kan erstatte psykiatriske behandling

Motion gør noget godt for psyken. Det er ingen hemmelighed. Det nye er at det er videnskabeligt bevist den sammenhæng systematisk og videnskabeligt og de mange forsøg peger i retning af to nye opdagelser: For det første, at motion har en markant og målbar effekt på depression, angst, PTSD og måske endda også skizofreni, og at man derfor vil kunne bruge motion i psykiatrien. For det andet er man begyndt at forstå, hvilke mekanismer der skaber disse effekter – både nogle kemiske stoffer i hjernen som en direkte effekt og nogle mere afledte effekter af det at motionere.

Det er ikke en mirakelkur, den virker ikke lige effektivt for alle, og den skal ofte kombineres med medicin og terapi – men der er en sammenhæng. Det er dokumenteret. Læs eller lyt her.