Flere gode afrikanske løsninger på plastaffald

Så er priserne for de mest innovative løsninger for hvad angår de store mængder af plastaffald i Afrika fundet. Det er NGOen Afri-Plastic Challenge , som står bag og som i februar annoncerede vinder-projekterne.

I konkurrencen om prisen på 10 mio.kr er et nigeriansk projekt, der forvandler plastikaffald til designertekstiler; en tilbagekøbsordning i Kenya, der hjælper kvinder med at tjene penge gennem plastgenbrug; og et rwandisk projekt, der forvandler plastikaffald til skolebænke. Prisen vil også tilbyde dusinvis af tilskud op til £100.000 til iværksættere med skalerbare ideer. 

“Løsningerne på Afrikas stadigt stigende kamp med at håndtere den stigende bølge af plastikforurening er allerede derude,” sagde Constance Agyeman, direktør for international udvikling hos Nesta Challenges, som lancerede prisen. Læs mere her.