Superrige: beskat os!

Vi vil gerne beskattes. Hvis vores formue beskattes med bare 1 % kan vi indfri verdensmålene for de 49 fattigste lande. Sådan siger en gruppe af multi-millionærer/milliardærer med den dansk-iranske multimillionær Djaffar Shalchi i spidsen. I forbindelse med World Economics årlige topmøde i Davos i Schweiz har en kreds på 100 af verdens rigeste lavet en resolution om behovet for at deres formue beskattes – og flere er på vej.

”Jeg tror ikke på det der selfmade man. Jeg tror mere på at man er en del af det samfund man er vokset op i. Der er rigtig mange der har andel i at man har skabt den formue man har”. Sådan siger Djaffar Shalchi der hylder den skandinaviske velfærdmodel som han også mener er bedst for de rige, da den giver større lighed og mere tryghed så de ikke skal hegne sig ind bag pigtråd og hele tiden være bange. Læs mere her om fonden Human Act som Djaffar og hans kone har stiftet.

Hør historien om de superrige her.

Læs opgørelsen over hvor skæv formuefordelingen er blevet endnu større under coronatiden

En kommentar til “Superrige: beskat os!”

  1. Uden fattige vil de rige kun tvinges til at selv bidrage på ligefod. Jeg er opvokset i e’et der kaldes tredje verdens land hvor det underplivigerede fattige udnyttes især som domestic workers med så ringe en løn og hvis vi kigger på industrien f.eks modeskabelser så er der mange afrikansk der skaber mode men får ikke betaling som hvis det er i Europa og andre rige lande.

Der er lukket for kommentarer.