En bevidst indsats for at forlænge møblers levetid

Flere og flere møbeldesignere arbejder nu bevidst for at sikre møbler en længere levealder.

Det har ikke mindst IKEA taget til sig. Det betyder bl.a., at alle IKEA’s møbler og boliginteriør skal være lavet af såkaldt fornybare og genanvendte materialer. Indtil videre har de analyseret over 9.500 af deres produkter. Samtidig er IKEA også i fuld gang med at finde nye forretningsmodeller og koncepter, der gør det nemmere for de over 600 millioner årlige kunder at genanvende, reparere og videresælge deres møbler fra den svenske møbelgigant. Senest er ’IKEA Gensalg nær dig’ kommet til. Her tester kæden i første omgang udvalgte steder muligheden for, at kunder kan sælge deres brugte IKEA-møbler tilbage til uden at skulle fragte det hele vejen til et varehus, som deres oprindelige takeback-løsning krævede. Kæden tilbyder nu også, at man gratis kan bestille mindre reservedele online. I 2020 var 14 millioner reservedele med til at forlænge levetiden for Ivar-skabe og andre IKEA-møbler. Læs mere her.