Her er ingen patent på coronavaccinen

Mens de store medicinalvirksomheder holder hårdt på deres corona-patenter og tjener milliarder, giver et laboratorium i Texas deres patent frit. De har udviklet en proteinbaseret vaccine, der har mindst samme beskyttende effekter som de patenterede. De har også den positive effekt at de ikke kræver særligt lave temperaturer at opbevares i og således kan komme ud i de fjerneste egne, den har en længere holdbarhedstid og er ret enkle af producere.

Den ny vaccine – der slet ikke har fået samme statsstøtte som de øvrige – hedder Corbevax og er testet og godkendt i Indien hvor de nu er i fuld sving med at producere den. De næste lande er ved at være klar til egen produktion nemlig Indonesien og BanglaDesh.

Zetland har interviewet kvinde bag, Maria Elena Bottazzi, der er træt af den megen snak om at der skal gøres noget ved den globale vaccine-ulighed. Hun gør noget ved det.  Læs eller lyt mere her.

Videnskab.dk har også lavet en artikel om det.