Laboratoriedyrkning giver håb om at koralrev kan gendannes

Florida Reef Tract er det tredjestørste rev i verden … og det forsvinder støt på grund af koralblegning og klimaændringer.

For at løse denne alvorlige situation har forskere arbejdet utrætteligt på at finde ud af, hvordan man dyrker koraller i laboratoriefremkaldte omgivelser, som derefter kan bruges til at hjælpe med at genoprette revet. Initiativet, passende kaldet Project Coral , startede i 2017 og er et samarbejde mellem Florida Aquariums Center for Conservation og det London-baserede Horniman Museum and Gardens .

Forskere ved Florida Aquarium brugte forskningsprotokoller udviklet af Horniman til at blive de første til med succes at gyde den truede atlantiske søjlekoral i laboratoriet ved hjælp af en teknik, der kun var blevet opnået med stillehavskoralarter. Det næste skridt for forskerne er at opdrætte den unge laboratoriedyrkede koral i omgivelser, der imiterer dens naturlige miljø, hvilket forventes at gøre det mere sandsynligt for den at overleve i naturen. Læs mere her.