“Døde” cykler vækkes til live

En forretning i Aarhus gør gavn af og renoverer nogle af de alt for mange efterladte cykler, der fylder i bybilledet.

Flere tusinde cykler efterlades hvert år i cykelstativer og rundtomkring i byerne, for så at blive sendt til skrot. Det kan være, fordi sadlen er faldet af, kæden er knækket eller et hjul punkteret. Cykler, der faktisk kunne få et nyt liv ved at blive renoveret, og derved være til gavn i mange år endnu. Det har en lille virksomhed ”Refurbish bike” gjort til en forretning. De lejer nemlig brugte cykler ud på månedsbasis, som de har renoveret til god stand. Nogle af de brugte cykler, de får ind, er så medtaget, at de ikke kan renoveres, men så bliver reservedelene genbrugt til at renovere andre cykler.

Cykelforretningen ligger i Aarhus og er blevet medfinansieret af den grønne investeringspulje, som er etableret af Aarhus Byråd for at hjælpe aarhusianske virksomheder, der ønsker at bidrage til den grønne omstilling. Læs mere her.