Dedikerede kvindelige “naturkrigere” kæmper for biodiversiteten

Anerkendelsen af biodiversitetskrisen rækker kloden rundt. F.eks. i Indiens Western Ghats-bjergkæde, hvor omkring 90 procent af områdets skove er forsvundet som følge af skovrydning og klimaændringer. 

Her tager et kvindeligt regnskovshold på 27 kvinder ansvar. De er fast besluttet på at beskytte områdets resterende enklaver af biodiversitet.

Regionen er opført som et Unesco-verdensarvsområde og er hjemsted for over 325 globalt truede flora- og faunaarter. 

 “Vi forsøger at redde, hvad der er muligt. Det er som en flygtningelejr eller et hospital,” siger Suprabha Seshan, en af ​​kuratorerne i reservatet hvor de har et plantereservatet, som har beskyttet truede floraarter i omkring 50 år. Siden den blev etableret, har tre generationer af ‘regnskovsgartnere’ – kvinder fra omkringliggende landsbyer – arbejdet med botanikere for at hjælpe med at holde regnskovens økosystem i balance. Læs mere her.