I Hjørring reparerer de hårde hvide varer

På AVV (Affaldsværket Vendsyssel Vest) i Hjørring er de et skridt foran andre affaldsværker, idet de – som de eneste i Danmark – har sat gang i reparation af hårde hvide varer. Der er tale om en tre gange vindere, nemlig miljøet hvor det sikres at kasserede køleskabe, frysere, komfurer kommer i cirkulation igen. Initiativet sikrer at mennesker på kanten af arbejdsmarkedet oplæres og får et godt forløb og endelig er der borgere som får mulighed for at købe en hård hvide vare til en lavere pris. Det er støttet fra Nordisk Ministerråd og en fremsynet bankfond. Årligt indlevers ca. 10.000 styk hårde hvidevarer.

Hårde-hvidevare brancheorganisation har protesteret og mener at initiativet stjæler deres produkter, men her er meldingen klar fra Miljøstyrelsen: ”Brugt elektronik leveret til direkte genbrug er endnu ikke blevet til affald og må derfor godt genanvendes.

Se en lille film om initiativet her.

Initiativet er inspireret fra Flandern i Belgien hvor reparation i et hele taget i langt større omfang er sat i system.